Home » verkoop » poppenhuis poppen

Hallo hier staan poppen van porselein waar nog niets aan is gedaan. Voor de foto heb ik ze met pijpraggers in elkaar gezet maar de pijpraggers en de pop krijg je dus geheel los. Je kunt ze dan zelf bewerken met verf naar keuze, zelf in elkaar zetten en geheel naar eigen smaak aankleden. Alle poppen zijn uniek en door mij zelf gemaakt het kan dus niet voorkomen dat er ergens een tweede opduikt. voor de poppen heb ik speciale gietmallen, nadat de pop uit de mal komt en het porselein nog nat is werk ik de naden weg en werk ik het gezichtje de handen en de voeten bij. Daarna gaat het klei in de oven om te drogen, als de klei droog is stook ik de oven nog een maal op om tot het zogenaamde greenware te komen, "greenware is nog poreus" als het greenware afgekoeld is begin ik alle onderdelen na te kijken en werk ik alle oneffenheden. Als alle onderdelen mooi glad zijn en alle armen en benen op juiste lengte zijn dan gaat alles weer de oven in en stook ik de oven naar 1270 graden. het maken van deze poppen is dus een kwestie van dagen werk en meerdere uren werken aan 1 pop, dit alles tezamen met het speciale porselein maakt dat ik de poppen voor 15 euro per stuk verkoop.

 

 


Deze heer is 14cm lang, hij heeft een paar stevige armen en benen, de handen heb ik opengewerkt zodat hij eventueel ook iets kan vasthouden. aan zijn voeten draagt hij een paar laarzen.


Deze oudere dame is al wat in lengte geminderd; dat krijg je nu eenmaal als je ouder wordt "12½cm ". Haar handen zijn gerimpeld, aan haar voeten heeft zij schoentjes met een strikje er op.


Oudere man met een vriendelijke glimlach, netjes afgewerkte vingers en zelfs de tenen zijn zichtbaar.  14cm langVolwassen vrouw, boven en onderlijf zijn los van elkaar waardoor het bovenlichaam wat naar links of rechts gedraaid kan worden. aan de voeten zitten slofjes.

PS: beertje en de sofa blijven bij mij. ;-)


jonge knul van 8½ cm .Oudere man met snor en open gewerkte handen zodat je hem iets kan laten vasthouden. 14cm